Persoonlijke begeleiding

Wij bieden begeleiding aan mensen met een beperking, bijzonder gedrag of kinderen en jong volwassenen die problemen ondervinden als gevolg van hun ontwikkelingsstoornis, bijvoorbeeld een autisme spectrum stoornis (ASS).

Daarnaast bieden wij hulp aan mensen met psychosociale problemen, die soms moeite hebben om de draad van het dagelijkse leven op te pakken. Hiervoor zet Parlijn een ervaren hulpverlener in. Zij richten zich onder andere op het bieden van dag structurering en het trainen van sociale vaardigheden.

U voelt zich al een stuk prettiger als iemand u helpt om weer structuur aan te brengen in uw leven en daarnaast leert om te gaan met de problemen die daarbij horen. Parlijn werkt samen met een team van deskundigen, behandelaars en/of andere zorgaanbieders.

Hier volgen een aantal voorbeelden van ondersteuning:

  • Helpen met de administratie en met financiële middelen.
  • Je helpen om huishoudelijke werkzaamheden goed te regelen. Hoe pak je het werk aan? Wat wil je nog leren op dit gebied?
  • Je helpen bij het leren contact leggen met anderen (sociale netwerk) en ervoor zorgen dat dit contact ook blijft als je het prettig vindt. Onze hulpverlener kan samen met jou op zoek gaan naar vrijetijdsbesteding die bij jou past. Bij behoefte ondernemen  wij ook sportieve activiteiten met je.
  • Je helpen met het bereiden van makkelijke maaltijden en ondersteunen in een gezond voedingspatroon
  • Ondersteunen op het werk of school. Zodat het goed blijft gaan op deze plek.
  • Als je het moeilijk vindt om alleen naar je huisarts, tandarts of specialist in ziekenhuis te gaan, kunnen we je hierbij helpen. Je kunt met je hulpverlener allerlei zaken bespreken
  • Je begeleider luistert en helpt je bij het maken van keuzes.

Waar bieden wij ondersteuning?

Wij begeleiden mensen in hun eigen woonruimte. Deze woning huurt u zelf of is door u gekocht. Ambulante begeleiding wordt vergoed door de AWBZ, als u hiervoor de juiste indicatie hebt. De juiste indicatie regel je met het CIZ. Natuurlijk kunnen wij u hierin de weg wijzen. Voor mee informatie omtrent uw aanvraag kunt u contact opnemen met: +31 (0)545-84 34 89

Image

Contact