4 jaar ago · · 0 comments

Update Corona september 2020

Update September 2020. 

Langs deze weg willen wij u informeren over de maatregelen die we nemen binnen Parlijn met betrekking tot het coronavirus. Parlijn werkt met een kwetsbare doelgroep. We doen er alles aan om risico’s voor onze cliënten, hun verwanten, onze medewerkers en vrijwilligers zoveel mogelijk te beperken. Voor zover nu bekend is geen van de cliënten of medewerkers besmet geraakt. We bereiden ons wel goed voor op de mogelijke gevolgen die het coronavirus ook op ons kan hebben.

Het RIVM heeft gemeld dat er een toename is van het aantal mensen dat positief getest is op corona. De maatregelen zijn versoepeld en de kans op verspreiding ook groter. Het is belangrijk dat we ons met z’n allen aan de voorzorgsmaatregelen blijven houden.
Daarom vragen we aandacht voor het volgende:
– Vermijd (te) drukke plekken
– Houd minimaal 1,5 afstand
– Let op hygiëne: was meerdere keren per dag je handen met zeep
– Ontmoet bij voorkeur mensen buiten
– Zorg voor goede ventilatie binnenshuis
– Let op ziekteverschijnselen
– Meld je bij klachten aan voor een test, zelfs bij milde klachten

Om alles veilig en verantwoord te laten zijn hierbij nogmaals de volgende aandachtspunten:

  • Het coronavirus is niet weg, er blijft een reëel risico op besmetting met het virus.
  • Cliënten moeten zo veilig mogelijk de locatie kunne bezoeken. En medewerkers moeten hun werk veilig kunnen doen.
  • Door alle versoepelingen zijn er meer contacten. Hierdoor is er een groter risico op een coronabesmetting. Spreid en doseer bezoek, uitstapjes en vrijetijdsactiviteiten. Bespreek en maak keuzes met de cliënt: wat is voor die cliënt nu het belangrijkste?
  • Bedenk met elkaar (team, cliënt, verwant/vaste relatie) welke condities nodig zijn om activiteiten, bezoek en erop uit zo veilig mogelijk te laten verlopen.
  • Testen:tijdig laten testen is een van de maatregelen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden.
  • Cliënten:observeer de gezondheid van cliënten goed.  Meld corona-gerelateerde klachten bij de cliënt aan de leiding of managers. Dan kan een test afgenomen kan worden en indien nodig kunnen eventuele quarantaine- en isolatiemaatregelen ingezet worden.
  • Hygiëne en schoonmaken.Het goed naleven van alle hygiënevoorschriften blijft van groot belang.
  • Hygiënerichtlijn
  • Op onze locatie zijn we zeer alert op hygiëne. Het RIVM heeft een specifieke hygiënerichtlijn voor instellingen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/zorg-volwassenen.

Handige links:
RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
GGD Twente: https://www.ggdtwente.nl/actueel/nieuws/coronavirus
GGDAchterhoek: https://www.ggdnog.nl/gezondheid/infectieziekten/coronavirusUitleg in eenvoudige taal

APP Corona melder.

De verspreiding van het coronavirus kan nog beter worden voorkomen wanneer mensen snel weten of zij in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft. De app Corona Melder geeft een waarschuwing wanneer je langer dan 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand die het coronavirus heeft. Vervolgens kun je contact opnemen met de GGD om je te laten testen. De Corona Melder is mede ontwikkeld met Iederin en de LFB zodat ook mensen met een beperking de app goed kunnen gebruiken. Vanaf 1 september kan iedereen in Nederland er gebruik van maken. De Corona Melder is te downloaden in de Appstore en Google Play.

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter